Fyringsolie

Brugerne af fyringsolie har i de seneste år oplevet en markant prisstigning i deres forbrug heraf. Oliepriserne stiger som aldrig før, og prisen på fyringsolie følger selvsagt med. Det ser dog ikke helt sort ud for alle de husejere eller ejendomme, der bruger fyringsolie til at varme op. Der er nemlig penge at spare på olieregningen, da alle steder ikke er lige dyre. Nedenfor opstilles en række råd til, hvad du skal være opmærksom på i din jagt på billig fyringsolie.

Hold øje med markedet

Prisen på fyringsolie er en dagspris, hvilket vil sige, at den ændrer sig dag for dag. Det er derfor altid en god idé at holde øje med og holde sig opdateret på prisniveauet i markedet. Du kan både holde øje med priserne opkrævet hos leverandørerne og den generelle markedspris på fyringsolie. Hos selskabet Energi og Olieforum kan du nemt følge med i prisudviklingen måned for måned, så du altid er opdateret på, om leverandørernes priser er retmæssige. Når du tjekker de individuelle leverandører, kan du ligeledes se, om de tilbyder favorable priser.

Gå efter de gode tilbud

Mange leverandører har ofte specielle tilbud og rabatter for at lokke nye kunder til og holde på de gamle. Der er derfor god grund til at holde øje med, om der er en rabat, der passer specifikt til dig. Rabatmulighederne ses ofte som opdelt i fire grupper og tildeles ofte, hvis du er ny kunde, hvis du er tidligere kunde, hvis du køber over nettet eller blot som en tidsbegrænset, almindelig rabat.

Skift leverandør med jævne mellemrum

Mange får blot deres fyringsolie leveret som en del af et abonnement og indser derfor slet ikke, at olien kan fås billigere andre steder. Når man er en del af en abonnement-ordning, tænker mange slet ikke på, at de betaler til fyringsolien – de ser blot en pris på kontoudtoget og tænker ikke over, at den kunne fås langt billigere andre steder. Ved at revurdere sin abonnementsleverandør og undersøge markedet som beskrevet i råd 1 er der potentielt en stor besparelse at hente for mange.

Hvis jagten på besparelser slår fejl: søg alternativer

Som også nævnt ovenfor er prisen på fyringsolie støt stigende, og det ser ikke ud til at vende i den nærmeste fremtid. Har du derfor ikke held med at finde billig fyringsolie ved at følge rådene ovenfor, kan du måske med fordel begynde at overveje andre opvarmningsløsninger til dit hjem. Et godt alternativ til fyringsolie er fyring med løse træpiller – et alternativ, der i de fleste tilfælde er mere økonomisk fordelagtigt end fyring med almindelig fyringsolie. Træ er et langt billigere materiale end olie, og løse træpiller er ganske effektive, da de besidder en høj brandværdi, såfremt de er lavet af ren træ. Slår jagten på den billige fyringsolie altså fejl, er træpiller for mange et fordelagtigt alternativ.

Hornsyld Købmandsgaard A/S
Nørregade 28
8783 Hornsyld
75 68 73 00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *