En luft til vand varmepumpe kan erstatte din nuværende energikilde, hvis du anvender el eller en gammel oliekedel. Samtidig er det langt bedre for miljøet og din pengepung at anvende luft til vand-opvarmning i dit hus, hvis du ikke har adgang til fjernvarme eller ikke kan bruge jordvarme.

Sådan virker luft til vand varmepumpen

Der er langt mere varme i luften, end vi lige kan se. Pumpen suger varmeenergi ud af luften udenfor huset og benytter det til at opvarme brugsvand og hus vha. store radiatorer og gulvvarme. Selv når det er 2 grader udenfor, er der stadig en masse varmeenergi i luften. Ved brug af olie eller el til opvarmning forsvinder en masse overskudsenergi ud i omgivelserne, så du betaler for at varme udeluften op omkring dig – om det så bare er én grad, spildes der varmeenergi. Ved at trække tilstrækkelig varmeenergi ud af 2 graders luft kan man til sidst opnå brugsvand på 90 grader – kun ved at samle energi. Pumpen består af to dele: en inde i huset, mens selve pumpen findes uden for huset. Da der kan forekomme støj fra pumpen, er det nødvendigt at tage i betragtning, når man installerer den, at støjen ikke generer dig selv eller naboen.

Der findes efterhånden et hav af ny teknologi, der helt kan erstatte de gamle fossile energikilder ved at udvinde fra vind og vejr. Derudover findes der mange løsninger, hvor man kan spare på energiforbruget i huset ved at lade varme blive i et lukket system, så man ikke skal opvarme meget. De forskellige energieffektive klimaløsninger er relevante for huse med bestemte energikilder og beliggenhed – den bedste løsning for netop dit hus kan en ekspert vejlede dig om, da mange faktorer kan påvirke resultatet.

 

Fordele ved at installere pumpen

Da en luft til vand varmepumpe erstatter din gamle energikilde, bliver energiregningen betydeligt mindre, og du bliver mindre afhængig af priserne på fossile brændstoffer eller el. Pumpen skal kun efterses en gang årligt af en godkendt montør og kræver slet ikke lige så meget vedligeholdelse som din gamle oliekedel. Installering af pumpen er en investering i dit hus, og miljøet, og kan højne værdien af ejendommen både mht. løbende udgifter, men også med henblik på salg af huset. Det er en proces at få installeret pumpen og det dertilhørende udstyr, men på lang sigt kan det betale sig både for dig og eventuelle fremtidige ejere af huset. Især ældre huse må også på et tidspunkt fornyes og blive mere energivenlige, da hele samfundet og verden driver mod brug af mere miljøvenlige energikilder.

 

BKF-Klima A/S
Tempovej 18-22
2750 Ballerup
70265666