Vi kender alle til rengøringen derhjemme i dagligdagen, og hvordan man nogle gange kan komme til at gå lettere over støvsugningen i hjørnerne. Selvom støvet på reolen derhjemme ikke generer nogen, er der nogle helt andre standarder for rengøring på arbejdspladser. Der er mange faktorer, der påvirker arbejdsmiljøet, samt kvaliteten af det udførte arbejde på alle slags arbejdspladser. For eksempel kan man ikke bakse med støv og skidt midt i produktionen af elektronik eller med kaffesjatter på skrivebordet i kontoret, når man får kunder. Der findes også specialiseret erhvervsrengøring mht. håndtering af bio-materiale, kemiske stoffer og andre substanser, som skal håndteres med særlig forsigtighed.

Hvad er erhvervsrengøring?

Erhvervsrengøring dækker over alle slags lokaler, der anvendes til professionelle formål som kontorer, lagerlokaler, produktionslokaler, butik, institutioner, laboratorier osv. Der er forskellige kvalitetskrav til rengøringen på bestemte steder. Dette kommer an på, hvad formålet med lokalerne er, samt hvilke stoffer der håndteres og arbejdes med. Rengøring af laboratorier og produktionslokaler kræver specialisering i håndtering af kemiske og biologiske stoffer, samt rengøring af udstyr og maskiner. Rengøring i hospitaler og institutioner har høje krav mht. hygiejne og støv. Disse to kategorier af rengøring kræver særlig omhyggelighed. Derimod er rengøring af kontorer og butikker fokuseret omkring, hvordan lokalerne og overfladerne ser ud, mens man ønsker at efterlade en neutral lugt efter rengøring.

Find de rigtige rengøringsfolk

Der er nogle kvaliteter, som man forventer rengøringsfolk har, men visse kategorier af rengøring kræver større omhyggelighed end andre. De bedste rengøringsfolk har forståelse for koncepterne omhyggelighed og effektivitet og skal gerne kunne kombinere disse. De skal kunne forstå reglerne for rengøring af et bestemt område hurtigt, lære teknikkerne og kunne huske at følge reglerne i samme rækkefølge hver gang, så der ikke opstår helligdage. Det kan godt betale sig at hyre de bedste folk til din opgave, om de så er et rengøringsfirma i København eller andre af de store byer, giver det god mening at betale kørselstillæg for den rette ekspertise.

Hvad betyder ordentlig rengøring i arbejdsmiljøet?

Hvorfor er det så vigtigt at hyre den bedste rengøring? Netop fordi det først og fremmest handler om sikkerhed på arbejdspladsen. Sikkerhed for medarbejderne og deres velbefindende både psykisk og fysisk. Støv og andet skidt kan skade indeklimaet og påvirke alle; både personer der lider af astma eller allergi, men også ikke-allergikere. Kort sagt skaber rengøring rammerne for en sund virksomhed.

 

Danwi A/S
Strandgade 12 A, st.
1401 København K
43991529