Genoptræning

Døjer du med en skade, som har været forårsaget af en sportsskade, fald, operation eller andet? Så kan genoptræning efter skaden være nødvendigt for, at du kan komme tilbage til din hverdag og genoptage dit sædvanlige aktivitetsniveau fra før din skade.

Har du brug for genoptræning efter en skade?

Motion og sport er sundt og derfor kan en skade, som forhindrer dig i at bevæge dig frit som før, være yderst generende. Aflastning er ikke altid vejen frem, når det kommer til genoptræning efter skade – og det kan en fysioterapeut nær Rønde guide dig gennem ud fra din situation og skadesforløb. Den rette fysioterapi kan afkorte genoptræningsforløbet og hjælpe dig hurtigere tilbage i træningscentret eller på fodboldbanen.

Det er vigtigt at finde en fysioterapeutiskklinik, der har gode træningsfaciliteter og fysioterapeuter, som kan hjælpe dig med genoptræning efter skade. Det er rart at finde et alsidigt sted, der udbyder holdtræning og personlig træning. Med gode træningsfaciliteter kan du nemt komme i gang med genoptræningen.

Hvordan foregår genoptræningen efter skade?

Først vil fysioterapeuten undersøge dig grundigt og vurdere skadens omfang og alvorlighed, så der kan blive udarbejdet en plan for dit behandlings- og genoptræningsforløb. Genoptræningen kan foregå som et individuelt forløb eller som holdtræning – det er op til dig, hvordan du ønsker at gennemføre forløbet.

Selve genoptræningsforløbet

Genoptræningsforløbet er vurderet ud fra undersøgelsen, din stabilitet og styrke af det skadede område. Formålet med genoptræningen er, at du skal vende tilbage til dit vante træningsniveau og forblive skadesfri. Fysioterapeuten vil informere og vejlede dig om forebyggelse af fremtidige sportsskader, så du undgår, at skaden vender tilbage.

Genoptræningen foregår som en blanding mellem øvelser, som skal styrke det beskadigede område kombineret med fysioterapeutiske behandlinger. Der vil i genoptræningsforløbet være fokus på genoptræningsøvelser og stabilitetstræning. Behandlingen på klinikken vil oftest bestå af en kombination af massage, mobilisering og øvelser.

Kom til at dyrke din sport igen!

Hvis du følger genoptræningsforløbet, som fysioterapeuten har udformet til dig, kan du mærke tydelige forandringer efter få måneder. Ved hjælp af øvelser, som har fokus på genoptræning, kan du fremskynde genoptræningsforløbet og komme hurtigere tilbage til træningscenteret eller din sport.

Ønsker du at mærke tydelige forandringer efter få måneder med genoptræning? Så er der mange muligheder for at finde professionel fysioterapi i Kolindder specialiserer sig i genoptræning efter skade, så du kan komme hurtigt tilbage til dine vante træningsrutiner.
Sundhedshuset
Nødagervej 9b
8560 Kolind
86 39 23 88