Terrazzo til badeværelset

Skal du have nyt badeværelsesgulv? Så bør du overveje at få indlagt terrazzogulv. Hvis du ikke er bekendt med terrazzo, så læs med her og få svaret. Artiklen bringes i samarbejde med håndværkerfirmaet P.G. & Søn ApS, der har mangeårig erfaring med støbning af terrazzogulve.

Slidstærkt og fleksibelt materiale

Terrazzo er fremstillet af marmorskæver, små sten der holdes sammen af et bindemiddel. Bindemidlet er ofte hvid eller grå cement, men terrazzo kan fås i mange forskellige nuancer alt efter smag og behag. Belægningen lægges typisk på et betongulv, hvor det så skal hærde over de næste par dage. Derefter slibes gulvet og forsegles til sidst ved hjælp af en overfladebehandling, der både giver det en smuk overflade og samtidig gør det smudsafvisende. Det er vigtigt at benytte en dygtig entreprenør til opgaven. Gulvet skal nemlig støbes tæt, så der ikke kommer revner eller furer. På den måde kan det holde i mange år.

Derfor passer terrazzo til badeværelset

Terrazzo er et populært valg til badeværelset. Ikke nok med at gulvets overflade er stærk og holdbar, de smukke marmorskærver passer godt til badeværelsets lidt kølige look. Samtidig kan terrazzo sagtens tåle at blive vådt, hvilket gør det særligt velegnet til vådrum som for eksempel brusekabiner. Du kan få terrazzo i mange forskellige mønstre, så det passer til netop dit badeværelse. Det er let at gøre rent, så længe du bruge de rigtige midler til rengøring.

Hvilke rengøringsmidler må man bruge til terrazzo?

Det er ikke alle slags rengøringsmidler, du må bruge på et terrazzogulv. Syreholdige rengøringsmidler er en rigtig dårlig idé, da de kan give ætseskader på gulvet. Affedtende rengøringsmidler samt eddike har terrazzo heller ikke godt af. En udfordring med terrazzo er kalkpletter. Hvis du har terrazzo på dit badeværelsesgulv, kan det hurtigt blive fyldt med kalkpletter. Mindre pletter kan fjernes med en skuresvamp eller tages i opløbet ved at tørre gulvet af efter du har været i bad. Hvis der er store kalkplamager på gulvet, er det dog ikke nok. De helt store pletter kan du som regel ikke fjerne, og her er det nødvendigt at få afslebet gulvet. Heldigvis kan dette gøres ret hurtigt, og efter slibningen bliver gulvet næsten som nyt. Det samme gælder, hvis du kommer til at tabe noget tungt, der laver hul i gulvet, eller på anden måde skader det. Du bør dog altid lade en professionel håndværker stå for slibningen for at få et godt resultat.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
38 71 17 00