Medfødte øjensygdomme

Øjensygdomme og nedsat syn er ikke kun noget, som kan udvikle sig med årene. Det er også sygdomme, som kan være der, fra når man bliver født. Nedenfor nævner vi de to mest hyppige medfødte øjensygdomme og forklarer, hvad mulighederne for behandling kan være. Hvis du søger en akut øjenlæge, så bør du kontakte en allerede i dag. Øjenlæge i København findes der adskillige af – du skal bare sørge for at finde en, der passer til dine behov.

Nedsat syn

Et godt syn er helt essentielt for et barns udvikling. Derfor bliver der lavet rutineundersøgelser fra en tidlig alder, som påviser, hvor godt syn barnet har. Hvis barnets syn ikke er normalt, så skal der gribes ind, jo tidligere jo bedre. Rutineundersøgelserne viser, om der er behov for et indgreb. Disse indgreb kan være alt lige fra briller, kontaktlinser eller en operation hos øjenlægen. I langt de fleste tilfælde vil nedsættelse af synet kunne klares hos optikeren, som ved hjælp af udstyr og teknologi kan finde frem til, hvor slemt det står til. Hvis der er tale om større og mere komplekse problemer med øjnene, så vil barnet skulle henvises til en autoriseret øjenlæge. Øjenlægen vil foretage mere dybdegående undersøgelser af barnets syn og vil derefter vurdere, hvad der skal til for at afvikle problemet. I mange tilfælde vil en operation være nødvendig. På grund af det teknologiske spring inden for medicin-verdenen, så skal man ikke frygte for disse slags operationer. Flere og flere operationer foregå ved hjælp af laserapparatur, og indgrebene er derfor blevet langt mindre risikable. Af denne grund af kan det være fordelagtigt at finde en god og professionel øjenlæge, som du og dit barn kan føle jer trygge ved.

Grå stær

Grå stær er en almindelig forekommende øjensygdom, især hos ældre mennesker. Ligesom med kroppens andre organer slides øjnenes organer også ned. Især den hinde, som sidder på pupillen kan slides så meget ned, at det medfører nedsat syn. Hinden slides ned og får et gråligt skær, og derfor kaldes det grå stær. Oftest vil man skulle opereres for grå stær, og det vil foregå via en laseroperation. Operationen tager under 20 minutter og er smertefri. Lokalbedøvelse bliver brugt gennem speciallavede øjendråber, og du kan derfor ikke mærke noget, når du bliver opereret. Det er dog vigtigt, at dine øjne holder sig i ro de næste mange dage. Især når det drejer sig om at læse, skrive og fokusere på noget i over en time. Der kan gå op til 2-3 uger før patienter som er blevet opereret for grå stær kan få deres fulde syn tilbage. Flere og flere øjenlæger i Århus laver disse slags operationer, så hvis du bor i nærheden, kan du med fordel kontakte en af dem og forhøre dig om dine muligheder.

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
44 44 40 40