Ny eller brugt bil

Hvis du er en af dem, som har tænkt sig at købe bil, så kan det være en fordel at overveje om bilen skal være ny, eller brugt. Der kan være flere gode grunde til at anskaffe sig en brugt bil, men hovedsageligt er grunden økonomisk. Du kan spare rigtig mange penge på at købe en brugt bil – både på kort og lang sigt. Nedenfor har vi samlet gode råd, fordele og ulemper ved at købe en brugt bil modsat en splinterny model. Bilforhandlere i Roskilde findes i et stort antal – så derfor kan du med fordel tage ud og besøge en, hvis du bor i nærheden.

Fordele og ulemper ved brugte biler

Det er almindelig kendt, at biler mister størstedelen af deres værdi de første 2-4 år af deres levetid. Derfor kan man spare utrolig mange penge på, at købe en bil, der har været brugt i et par år. Prisen dykker til en lineær pris, og du kan derfor køre bilen i flere år uden at miste penge på den. Dog skal man tage højde for flere ting inden man skriver under på købsdokumenterne. Først og fremmest kan det være fordelagtigt, at gennemgå bilen for fejl og mangler. I dette tilfælde kan det være en god idé at medbringe en ven, eller en bekendt som har forstand på bilens mekanikker. Han eller hun kan hurtigt spotte, hvilke fejl og mangler bilen har og afgøre, om prisen er den rette. I langt de fleste tilfælde vil autoforhandleren prøve at sætte prisen højere end hvad bilen egentlig er værd. Så derfor vil man i langt de fleste tilfælde kunne presse prisen ned, især, når der er tale om brugte biler. En anden ting man skal tage højde for ved køb af brugte biler er dens tidligere ejer. Der kan være stor forskel om bilen har været brugt af en ældre dame modsat en ung mand. Denne hypotese er naturligvis noget sort/hvid, men i mange tilfælde holder den, fordi ældre bilister oftest kører mere roligt og derfor slider mindre på køretøjet.

Fordele og ulemper ved nye biler

Det siger sig selv, at køber man en splinterny bil, så kan man være sikker på, at alt er 100 % i orden og at der ingen fejl og mangler er at finde. Til gengæld er prisen og alle omkostninger fastsatte, og man kan derfor ikke presse prisen ned. Dertil mister man penge i det øjeblik man skriver under på købsdokumenterne, og hvis man overvejer at sælge bilen efter købet, så har den allerede der mistet værdi. Uanset hvad du vælger at gøre, så kan det være en god idé at beslutte dig, inden du tager ud til en autoforhandler, om bilen skal være brugt eller ej. Du kan finde op til flere bilforhandlere i Køge, så hvis du bor i nærheden, kan du derfor med fordel tage ud til et par forhandlere og undersøge markedet.

 

Tumlinghøj Auto ApS

Salløvvej 2

4621 Gadstrup

20 11 23 76