Skilsmisse

Hvis jeres familie står eller har stået overfor en skilsmisse mellem far og mor, så kan det have haft større indflydelse på børnene end de fleste forældre lige går og regner med. Når børn får at vide, at deres forældre skal skilles, så braser hele deres verden sammen, og nogle børn vil også vise det, andre vil gå og gemme det inden i. Det kan eksempelvis være i tilfælde hvor børnene føler, at de skal være stærke for forældrenes skyld.

Hvad der rent faktisk er virkeligheden for rigtig mange børn, så står de pludselig i en situation hvor de føler at de skal vælge i mellem mor og far, og det har ingen børn lyst til. Det er ikke fordi at der er nogle der beder dem om at vælge, men det er en helt naturlig reaktion på at mor og far nu skal bo hver for sig. Det er en forvirret periode i et barns liv og nogle gange kan det være rart for dem, at tale med nogle, som ikke har en personlig holdning til situationen.

 

Har dit barn behov for psykologhjælp?

I langt de fleste tilfælde vil dit barn have godt af, at have nogle tale med om alle de ting der sker. Oftest er det ikke et spørgmål, om dit barn har behov for en børnepsykolog, for det kan give en kæmpe stor forløsning for dit barn og det kan fjerne en stor byrde fra deres skuldre. Det som er sværest for børnene er, når de hører at far og mor er uenige og skændes, hvor der kommer nogle knapt så pæne ord ud af jeres munde, i ligger nok ikke selv mærke til det, men jeres børn suger det til sig. Hvis de hører, at far “er en idiot”, så vil de efter noget tid, begynde at tro på det.

 

Når man er barn, så forstår man ikke nødvendigvis hvad det vil sige når forældre bliver skilt, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at i som forældre tager snakken med jeres børn om hvad der nu skal til at ske. Derudover vil det være virkelig sundt for jeres børn, hvis de kan få lov til, at fortælle om deres problemer, deres sorg og deres følelser, med en psykolog fra Ry som ikke har en personlig relation til familien, derudover kan det skabe noget mere ro i børnenes hoved at have en person, som de ved ikke sladrer til mor og far, for nogle gange skal de have en fortrolig de kan tale med.

I bund og grund handler det om, at i selvfølgelig skal tale med jeres børn om skilsmissen, men vigtigst af alt er næsten, at i erkender at en psykolog i de fleste tilfælde kan være en rigtig god idé.

Med hinanden
Vessøvej 73
8680 Ry
61 65 31 53

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *