Bilsyn

 

Der findes efterhånden rigtig mange steder på nettet hvor du kan købe en brugt bil, ikke kun i Danmark men også i udlandet. Hvis du er faldet for en bil som befinder sig i udlandet er der en række regler som du skal overholde, for i Danmark skal der jo betales en masse afgifter på biler, uanset om de er nye, gamle, danske eller udenlandske. Når du ønsker at importere et køretøj til Danmark, så skal du først og fremmest have betalt og fragtet bilen til Danmark. Dernæst skal du betale en indregistreringsafgift hos SKAT. Dette skal du gøre for at få danske nummerplader på. Herefter skal du have foretaget et billigt toldsyn på bilen hos et autoværksted eller i en synshal.

Dette skal du huske når du køber bil i udlandet
Udover at du selvfølgelig skal have lavet et syn af bilen i Hillerød og have indregistreret bilen, så er der en række andre ting du skal være opmærksom på. Det anbefales, at du til en hver tid køber bilen hos en autoforhandler. En autoforhandler har du mulighed for at undersøge og hurtigt finde ud af, om den er pålidelig. Dette er rigtig svært at gøre med privatpersoner. Når du køber en bil igennem en autoforhandler i udlandet giver det dig også en form for sikkerhed for dig som køber.

Derdudover er der en række ting ved bilen, som du skal være opmærksom på. I Danmark er der en lov om, at personbiler som første gang er registreret før 1. juli 1969 ikke behøver at indeholde sikkerhedsseler, dette skyldes at de ofte er født uden og at det ofte også bliver anset som værende en veteranbil. Hvis personbilen første gang er registreret første gang 1 april 1989 eller senere skal de have installeret en sikkerhedssele.

Samtidig skal du være opmærksom på, at dækmøsteret følger lovgivningen. Et sommerdæk skal minimum være 1,6 mm. og mønsteret på et vinterdæk skal være minimum 3 mm.
Du har samtidig ansvar for, at dæktrykket er som det skal være.

Hvis du eksempelvis køber bil i USA, hvor store ombygninger og eksteriør tilføjelser er lovlige, så skal du selvfølgelig også tjekke op på, hvilke der er lovlige og ulovlige og derefter fjerne de ting fra bilen, som ikke opfylder de danske lovkrav om farven på lygterne osv.

 

Larsen Bilsyn ApS
Falkevej 11
3400 Hillerød
28 88 35 00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *