Det kan være virkelig skræmmende for forældre at sende deres unge børn afsted i byen om aftenen. Hvem ved, hvilke skumle typer der lurer i natten? Selvom vi bor i trygge Danmark, hører man desværre alligevel om overfald, voldtægter og stoffer. Der er altid en risiko, når man befinder sig blandt fulde, fremmede mennesker. Derfor er det en god idé at tage nogle forholdsregler, inden man sender dem afsted.

Få telefonnumre

Sørg først og fremmest for, at dit barn ikke tager alene i byen. Du kan evt. tilbyde, at de kan holde forfesten hos jer, så du kan sende dem sikkert afsted. Her kan du også sørge for at få vennernes telefonnumre. På den måde har du større sandsynlighed for at få fat i gruppen, hvis ikke dit barn tager telefonen. De bør også have dit nummer, hvis de har brug for at ringe til dig ang. problemer med dit barn – f.eks. hvis din søn eller datter bliver for fuld og har brug for et lift hjem. Du kan også aftale med din søn eller datter, at de skal ringe hjem på et bestemt tidspunkt, bare så du er sikker på, at de er okay. En SMS ville også kunne gøre det, hvis de ikke lige føler for at ringe foran deres venner.

Kend ruten

Hvis I holder forfesten hjemme hos jer, kan du også med fordel lige lure den planlagte rute. Hør efter, hvor de unge mennesker gerne vil hen – hvilke barer, diskoteker, klubber osv. Kender du navnene og placeringen på disse steder, vil det også være nemmere for dig at hente dit barn, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hold øje

En måde, du kan holde øje med dit barn, er at få slået ”Find min iPhone” til på deres mobil. På den måde kan du nemt finde dem, hvis de har brug for hjælp. Dog kan du ikke se, om skumle personer vil dem noget ondt. Men hertil kan du faktisk hyre en livvagt, som kan holde til i baggrunden af festlighederne. Livvagten er trænet i at holde øje med skumle typer og kan nemt og hurtigt træde til, hvis der skulle opstå konflikter. Hvis du hyrer en livvagt fra et professionelt vagtfirma i København, vil barnet slet ikke lægge mærke til, at han står i baggrunden og holder øje. Livvagtens tilstedeværelse vil give både dig og dit barn ekstra tryghed i nattelivet.

Control N Security ApS

Rytterbakken 25

2670 Greve

46326959