Vinsmagning

 

 

Vin er en verden helt for sig selv, og det er de færreste mennesker der rent faktisk ved noget om vin og den enkelte drue, årgang og flaske. Derudover så smager vin fantastisk og det er ofte en anledning til hygge og god mad. Nogle mennesker kan også have svært ved at skelne mellem om vinen er en Fransk, Spansk eller Italiensk vin, det er ikke noget man lærer på en enkelt dag, men man kan muligvis få en lille forståelse for det. om ikke andet så er der lagt op til en hyggelig aften i selskab med gode venner, når du booker et vinsmagningsarrangement.

 

Vinsmagning kan henvende sig til mange forskellige typer mennesker, men det er klart, at det sandsynligvis ikke er noget for dig og dit selskab, hvis ingen af jer kan lide vin, så skulle der måske overvejes en ølsmagning istedet. Men hvis du og dit selskab godt kan lide vin, og har en lille interesse for at vide mere, jamen så er vinsmagning en rigtig god idé, til et fælles arrangement, sammen med dine venner.

 

Hvordan fungerer en vinsmagning?

Ofte vil virksomheden, hvor du har booket arrangementet, komme ud til en aftalt lokation, hvor de vil medbringe ca. 7-8 forskellige flasker vin, hvorefter de vil lade jer gå på opdagelse i de forskellige lande og smagsnuancer. Herefter vil vineksperten fortælle om den enkelte vin, hvilken slags mad den passer godt til, hvor den stammer fra og hvilke smagsnuancer man kan forvente.

 

Når i har været igennem alle de medbragte flasker, vil der være mulighed for at købe vinen efterfølgende. De helt professionelle vinsmagere tager en lille tår, gurgler munden, og lader ilt sive ind, hvorefter de spytter vinen ud. Dette skyldes selvfølgelig, at de ofte er på arbejde og, at det selvfølgelig ikke er optimalt at de sluger alkoholprocenterne. Når der er tale om en vinsmagning i Jylland for jer som private mennesker, så får i selvfølgelig lov til, at synke vinen hvis i ønsker det.

 

Hvem tilbyder vinsmagning?

Typisk ser man, at det er vinhandlere som tilbyder vinsmagning som et arrangement, de er fagfolk som har en helt unik passion og forståelse for deres fag. De ser det som et håndværk, at lave en god vin, andre vil måske se det som en selvfølge. Vinindutrien er en milliardindustri og dette skyldes, at vin drikkes i hele verden. Nogle ganske få supermarkeder har uddannet personale, som vejleder kunderne i de forskellige vine som de sælger, derfor ses det også nogle gange, at man kan få smagsprøver i supermarkedet. Vil du dog gerne kvalitetssikrer og sørge for, at i får en absolut ekspert ud, så skal du kontakte en vinhandler.

 

Bækkelund Vine ApS
Ewaldsvej 22 C
8600 Silkeborg
Tlf: 31 17 47 92

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *